Certified Digital Marketing Specialist Social Media Marketing

Više o kursu:

 

 

Društvene mreže postale su jedan od primarnih oblika komunikacije na internetu. Pored toga, one su i ključna komponenta marketinških strategija za sve vidove poslovanja. Kurs Certified Digital Marketing Specialist
Social Media Marketing podučiće vas neophodnim veštinama kako biste napredovali u domenu marketinga na društvenim mrežama. U saradnji sa Digital Marketing Institute iz Dablina, programi Instituta za digitalne komunikacije crpe znanja iz oblasti digitalnih komunikacija direktno od lidera u ovom polju, koji kreiraju naš akreditovani program i plan nastave. Na taj način, stičete veštine koje će znatno unaprediti vašu karijeru kada je u pitanju marketing na društvenim mrežama.

Kurs je idealan je za sve one koji su odgovorni za planiranje, sprovođenje i evaluaciju marketing kampanja na društvenim mrežama i za one koji žele da unaprede svoje veštine i na taj način sebi omoguće nove poslovne prilike.

Nakon pologanja ispita, studenti stiču međunarodno priznati sertifikat koji je akreditovan od strane Digital Marketing Institute i priznat od strane European Qualifications Framework (EQF).

Teme kojima ćete se temeljno baviti tokom pohađanja kursa Certified Digital Marketing Specialist –
Social Media Marketing organizovane su u deset modula, koji ukupno traju 40 školskih časova.

Moduli

Modul Social Research upoznaće vas sa ključnim konceptima društvenih medija i opremiti vas istraživačkim alatima i tehnikama potrebnim za otkrivanje svega što bi trebalo da znate o svojoj publici, konkurentima, kulturnim i industrijskim trendovima.

Modul Content Creation predstavlja koncept angažovanja i privlačenja korisnika koji uz pomoć kreiranja i deljenja sadržaja.

Ovaj modul nudi znanje i veštine za snalaženje u funkciji upravljanja sadržajem, kako da ciljate svoju publiku, odaberete svoju platformu i koristite alate poput slušanja i analiza konkurenata.

Upoznaćete se sa konceptom širenja sadržaja i kako efikasno koristiti sadržaj na više platformi društvenih mreža. Ovaj modul nudi razumevanje o tome kako da promovišete sadržaj, kao i važnost plaćene promocije za relevantni sadržaj sa velikim potencijalom deljenja.

Facebook modul pruža sveobuhvatno razumevanje kako Facebook funkcioniše kao platforma za izgradnju zajednice, marketing sadržaja i promociju brenda.

Naučićete kako najefikasnije koristiti Facebook za poslovanje; ovaj modul vas vodi kroz različite aspekte Facebooka za poslovanje, kao što su Facebook oglasi. Takođe, pomaže vam da steknete veštine u planiranju i pružanju Facebook strategije oglašavanja, uključujući nadzor nad KPI i neprekidno merenje.

Ovaj modul pokazuje kako da podesite i prilagodite Twitter nalog i kako da iskoristite ključne funkcije platforme.

Uči vas kako da koristite Twitter Ads Manager za pokretanje kampanja i prikazuje različite dostupne formate oglasa na Twitter-u. Konačno, pruža znanje o korišćenju alata Twitter Analytics u cilju analize i optimizacije Twitter kampanja.

Ovaj modul je fokusiran na LinkedIn kao platformu za izgradnju i razvoj profesionalnih veza sa ciljanom publikom.
Naučite kako da koristite funkcije kao što su Company pages i Showcase pages kako biste izgradili odgovarajuću prisutnost na platformi.

Saznajte formate oglasa dostupne na LinkedIn-u, kao što su tekstualni oglasi, sponzorisani oglasi, sponzorisane poruke, prikazivački oglasi i dinamični oglasi. Konačno, uči vas kako da koristite analitiku sa LinkedIn-om za merenje uspeha vaših kampanja.

Ovaj modul ulazi duboko u vodeće platforme zasnovane na aplikacijama, Instagram i Snapchat. Uči vas kako da iskoristite ključne karakteristike Instagram-a i Snapchat-a i kako da kreirate potpuno optimizovane postove na obe platforme.

Zatim nudi najbolje prakse za efikasno upravljanje Instagram i Snapchat nalozima i opisuje kako pokrenuti uspešne kampanje na svakoj platformi. Konačno, pruža vam znanje za analizu performansi na svakom kanalu pomoću alata za analitiku.

Ovaj modul predstavlja koncept video marketinga na društvenim mrežama sa fokusom na YouTube. Modul sadrži najbolje prakse za podešavanje, prilagođavanje i upravljanje YouTube kanalom i kako efikasno koristiti funkcije platforme.

Ovaj modul predstavlja koncept vaše usluge kupcima i naglašava kanale društvenih mreža koji su najčešće korišćeni za ovu aktivnost. Pruža najbolje prakse za merenje zadovoljstva kupaca.

Konačno, naučićete kako da gradite, povećavate i održavate zajednice za podršku na mreži.

Ovaj modul vas uči kako da kreirate sveobuhvatnu strategiju marketinga na društvenim mrežama. Obuhvata teme poput istraživanja, pristupa istraživanju, desk istraživanja, istraživanja publike, istraživanja konkurencije i društvenog slušanja.

Postavite merljive ciljeve i KPI za svoju strategiju, analizirajte i pratite svoje aktivnosti, i na kraju saznajte kako izvršiti strategiju i kako izmeriti njen uticaj i performanse.