Digitalna komunikacija kroz vizuale i storytelling

Opis kursa

“Razlika između reči na mestu i reči koja je zamalo na mestu jeste 
poput razlike između munje i svica”
Mark Tven

U digitalnom svemiru, reč i slika ostaju zauvek. Sve što imamo da kažemo, ostavljamo neizbrisivo u univerzumu koji delimo sa milionima digitalnih stanovnika i zbog toga je mnogo važno da svaka reč i svaka slika budu na mestu. Poput munje, koja tačno zna gde treba da “udari”.

Na našem kursu naučićemo te kako da budeš munja. Da svaku reč i svaku sliku staviš u pravo vreme na pravo mesto. Uz mnogo praktičnih primera i vežbi, provešćemo te kroz prelepu putanju stvaranja priča i vizuala za klijente, ali i za tvoje lične preferencije. Naučićemo te da misliš i da se izraziš kroz reč i kroz kadar. Da obojiš fotografiju emocijom, da tvoj video zapis govori filmskim jezikom, čak i kada je tema čista informativa. Pokazaćemo ti kako da složiš red reči u rečenici da budu na mestu i kako da kreiraš fotografiju i video koji će govoriti kroz muziku, rez, perspektivu, boju…

Naš zanat je naš čarobni štapić koji će svica pretvoriti u najjaču munju i mi naše znanje pretvaramo u tvoj budući zanat.

Moduli:

  • Marketing Storytelling

Storytelling prenosi vrednosti i narativnu tenziju do ciljanih potrošača, čineći da osete emocije koje ih podstiču na akciju. Storytelling nije proces, metoda ili tehnika. Pripovedanje se opisuje kao umetnost. Storytelling je umetnost pripovedanja. I, kao i umetnost, zahteva kreativnost, viziju, veštinu i praksu.

Na ovom modulu, naučićeš:

– Šta je pripovedanje?
– Zašto pričamo priče?
– Šta čini dobru priču?
– Proces pripovedanja
– Koji su resursi za dobru priču?

Marketing Storytelling Workshop

Na ovom modulu glavnu reč imaš – TI. Kroz ovaj modul – pišeš, pišeš, pišeš. Uz podršku mentora, osmišljavaš i pišeš scenario za:

– Video (tema po izboru)
– Moodboard
– In-house marketing 
– Billboard
– Product shots za sajtove

Pored toga, naučićeš da napraviš “košuljicu” za montažera da bi mu maksimalno olakšao posao i shvatićeš da je timski rad na relaciji pisac-snimatelj-montažer zapravo “sveto trojstvo” za kreiranje genijalnog storytellinga.

  • Native content

Sadržaj sponzorisan brendom, naručen (i plaćen) da izgleda i oseća se kao prirodan deo web lokacije brenda. Odličan način da se privuče veća publika i angažuje sa potrošačima na način na koji tradicionalno oglašavanje ne može. Učimo te efikasnim tehnikama za kreiranja contenta koji uspostavlja poverenje kupaca, što je iznenađujuće efikasno. 

  • Native content Workshop

Da bi se kreirao dobar native, potrebne su mrva talenta i šaka soli koju moraš da pojedeš da bi klijent bio zadovoljan. I u ovom modulu glavnu reč imaš ti, a tako bi trebalo da ostane i kada počneš da se profesionalno baviš pisanjem native sadržaja. Bez obzira da li si početnik ili samo želiš da se usavršiš, naučićemo te isporučiš sadržaj koji će klijenta oduševiti. Zajedno pišemo, ali ti baš mnogo. Diskutujemo, menjamo, razmišljamo, smišljamo, slažemo reči i rečenice i na kraju iz tvog pera izlazi priča koju ćeš ti voleti, a klijent obožavati. 

  • Osnove vizuelne komunikacije

Vizuelna komunikacija je svuda oko nas i slika govori 1000 reči. Bez obzira da li je proizvod tvoj, interni ili klijent želi da ga promoviše, odlična vizuelna komunikacija je više od osnovne slike – ona osvaja, informiše i podstiče gledaoce da požele još. Ali proizvodnja visokokvalitetnog marketinškog sadržaja nije lak zadatak. Zahteva duboko razumevanje načina na koji se proizvodi sadržaj koji može da postigne specifične ciljeve i dosegne ključnu publiku.

Video i fotka su najbolji način da preneseš poruku, emociju i atmosferu, a uz dobar pisan sadržaj, daju kompletnu sliku proizvoda koji će zaintrigirati potrošača. Upoznaćeš tehnike za kreiranje vrhunskih fotografija i video zapisa, intervjua, priča, način na koji jedan sasvim običan dan ili proizvod postaju čista emocija zahvaljujući kadriranju, boji, balansu, strpljenju. Naučićeš kako da snimiš najbolji kadar čak i kada su uslovi nemogući i kako da brzo reaguješ pod pritiskom. Saznaćeš koje su svetlo i boje važni i kako da sagovornik ili proizvod koji predstavljaš uživaju dok ih snimaš ili fotografišeš. 

  • Commercial and Private Photo Workshop

Modul kroz koji učiš da unaprediš svoje veštine vizuelne komunikacije kroz fotografiju. Tvoj završni projekat biće pet fotografija koje prikazuju proizvod ili sagovornika u različitom svetlu i vizuelno prenose tvoju estetiku.

Ovaj modul je “uradi sam”, praktičan i fokusiran na kreiranje fotografija sa namerom, umesto samo na teoriju.

  • Uvod u video marketing

Na ovom modulu, mentor te vodi kroz proces planiranja, kreiranja, proizvodnje i lansiranja ubedljivih video sadržaja za ciljanu publiku. Modul uključuje savete, preporuke i primere koji ti pomažu da definišeš svoju publiku, odabereš stil produkcije i da prilagodiš svoje poruke za različite platforme. Modul je razvijen da pomogne početnicima u video marketingu da steknu i unaprede veštine i pretvore ih u stručnjake za video marketing i produkciju. Ostale obrađene teme uključuju analizu tipova video marketinga, definiciju video koherentnosti, savete za uređivanje video zapisa što je obilje alata i mogućnosti da izgradiš i usavršiš svoje video marketing veštine.

Prvi deo predavanja podrazumeva upoznavanje sa radnim okruženjem i panelima dostupnim u njima i predviđen je za više priče a manje rada dok nastavak predavanja predviđa učenje kroz primere.

Na kraju ovog kursa trebalo bi da usvojiš osnovne koncepte video montaže, da kvalitetno obrađuješ video zapis i da koristiš kompozitne video lejere.

  • Video Marketing Workshop

Uz tri sata  predavanja, sada tri sata TI kreiraš zanimljiv video sadržaj, proizvodiš male reklame, intervju, priču… i optimizuješ video za bolju vidljivost. Uz podršku mentora, sprovodiš u praksi scenario koji si savladao na Storytelling modulu. 

Na kraju ovog kursa, trebalo bi da znaš da:

– Razgovaraš o različitim elementima marketinških video zapisa i kako oni predstavljaju vrednosti i standarde poslovanja
– Objasniš zašto je kvalitet video zapisa važan za privlačenje prave publike
– Praviš razliku između profi i kućnog video zapisa 
– Pravilno obavestiš videografa o potrebnim video zapisima
– Navedeš sve alate i softver potrebne za snimanje i montažu 
– Demonstriraš kako se postavlja i koristi oprema za kreiranje video zapisa
– Demonstriraš kako se pravilno predstavlja osoba ili proizvod pred kamerom